Rejsetips

Der er ekstra sikkerhedsforanstaltninger i lufthavne og andre transitcentre i hele verden. Lidt forhåndsplanlægning og en forståelse af både sikkerhedsreglerne og din ret til beskyttelse af privatlivets fred kan hjælpe dig med at undgå problemer i transit og nyde dine rejser.

Du skal især huske på, at alle undersøgelser i lufthavnene skal udføres med høflighed, værdighed og respekt. Du kan anmode om at blive undersøgt i enerum på de fleste internationale destinationer og i alle amerikanske lufthavne.

Et par ekstra tips til, når du er på farten:

  • Klip alle opklipbare hudplader til derhjemme
    • Selv om de nuværende sikkerhedsreglerA tillader sakse med buet spids og blade, som er mindre end 10 cm i længden, i håndbagagen, kan du undgå forsinkelser og ekstra undersøgelser, hvis du har din stomisaks i den indtjekkede bagage
  • Medbring en erklæring fra din læge,  som forklarer dit behov for stomiprodukter
    • Ifølge reglerne kan du blive undersøgt uden at skulle tømme eller vise din stomi; du kan dog blive bedt om at føle med hænderne hen over din stomi efterfulgt af en test af dine hænder for spor af sprængstofferB.
    • Hvis du rejser til et fremmed land, kan du medbringe disse oplysninger skrevet på et passende sprog. Google Translate kan være en god hjælp med oversættelser. Hvis du finder ud af, at du har brug for ekstra produkter, når du er på rejse, er et lokalt apotek et godt udgangspunkt. Den lokale apoteker bør kunne hjælpe dig med at skaffe de nødvendige produkter eller henvise dig til et lokalt hospital for hjælp
  • Pak stomiprodukter til mindst tre dage i din håndbagage—i tilfælde af, at din indtjekkede bagage går forkert
  • Medbring ekstra produkter i tilfælde af forsinkelser, og/eller hvis de ikke er tilgængelige på dit destinationssted

Nyttige links