Ernæring & din stomi

Hvorfor skal jeg spise sundt med en stomi?

Convatec | Me plus
Hvorfor spise sundt

Hvad kan jeg spise efter en stomioperation? Det er et almindeligt spørgsmål fra mennesker, der er ved at vænne sig et liv med en kolostomi eller et liv med en ileostomi. Du tror måske, at du skal ændre dine spisevaner, og ja det gælder i perioden lige efter operationen. Men med tiden er det som regel muligt at bevæge sig mod en varieret kost uden for mange begrænsninger.

Download vores gratis brochure for at få tips til, hvad du kan spise efter en stomioperation 

Convatec Nutrition And Your Stoma

Fordelene ved at spise sundt med en stomi

At spise nærende mad er afgørende for et godt helbred, og en god stomidiæt bør indeholde alle de næringsstoffer, din krop har brug for. Med tiden, når du erfarer, hvordan din stomi reagerer på forskellige fødevarer, kan du  skabe nye sunde spisevaner. At spise sundt har mange fordele, fra at øge immunforsvaret og styre vægten til at sænke risikoen for at udvikle nogle sygdomme og opretholde et godt mentalt helbred...

Download vores gratis brochure for at få tips til, hvad du kan spise efter en stomioperation 

Landing Page Images3 (1)

Sådan opdager du mangel på næringsstoffer

Det er vigtigt at få nok næringsstoffer efter en stomioperation. Mennesker med stomi kan mangle visse vitaminer og mineraler, så det er vigtigt at kunne få øje på tegnene. Hvis du ofte spørger dig selv 'hvorfor er jeg så træt?', 'hvorfor gør mine muskler ondt?' 'hvorfor bliver jeg ved med at blive forkølet?', kan det være et symptom på en ernæringsmæssig mangel.

Ikke alle stomier er ens, og en ileostomidiæt og en kolostomidiæt vil sandsynligvis være forskellig på grund af mængden af tarm, der er blevet fjernet. At kende symptomerne på en næringsstofmangel, og hvilke fødevarer, der indeholder de næringsstoffer, du har brug for, vil hjælpe dig med at få den rigtige balance.

Download vores gratis brochure for at få tips til, hvad du kan spise efter en stomioperation

Landing Page Images4 (1)

Vores dedikerede me+ støtteprogram er gratis at deltage i og tilbyder ekspertrådgivning og livsstilstips til alle, der lever med en stomi.