Thalassæmi                                         

Infusionsterapi neria™

thalasseamia.jpg

Hvad er Thalassæmi?

Thalassæmi er en genetisk blodforstyrrelse, hvor kroppen ikke danner tilstrækkeligt med hæmoglobin som er et protein i de røde blodlegemer. Hæmoglobin er ”transportøren” af ilt i kroppen, og når der ikke er tilstrækkelige mængder af røde blodlegemer opstår der anæmi (blodmangel).

Komplikationer som følge af Thalassæmi

Nogle patienter diagnosticeret med Thalassæmi behøver regelmæssige blodtransfusioner for at øge deres hæmoglobinniveau. Med hver blodtransfusion bæres en mængde jern med hæmoglobinen, hvilket fører til jernopbygning i kroppens væv og organer, også kaldet jernoverbelastning. For meget jern kan være giftigt og beskadige vævet i kroppen. Når der ophobes for meget jern, er lever, lunger, hjerne og andre organer i risiko for sygdomme og endda livstruende tilstande.

Behandling af Thalassæmi med Desferal®

Thalassæmipatienter, der oplever jernoverbelastning som følge af hyppige blodtransfusioner, kan have behov for at få fjernet jernet eller få foretaget en såkaldt chelationsbehandling som er en kemisk proces, hvor et stof, der bruges til at binde molekyler, såsom metaller eller mineraler, og hold dem tæt, så de kan blive fjernet fra kroppen. Desferal® er et medikament der er godkendt til dette. Ved anvendelse af en infusionspumpe gives Desferal® over en 8-12 timers periode, ofte over natten. Behandlingen kan udføres dagligt eller 5-7 gange ugentligt.*

* Ifølge Desferal Summary of Product Characteristics (SPC) af Novartis Pharmaceuticals UK Ltd

Kontinuerlig subkutan infusion med Desferal® og neria™ infusionssæt

Patienten anvender en elastomerpumpe eller en batteridrevet infusionspumpe til levering af en specificeret, kontinuerlig mængde Desferal subkutant over en periode.

Infusionssættene bør skiftes ved hver behandling. Patienten anlægger et infusionssæt under huden og forbinder det med infusionspumpen.

neria™ infusionssæt er testet (in vitro) for sikker brug med Desferal1. Kvaliteten og designet og neria™infusionssæt gør dem til et glimrende valgt for patienter, der behandles subkutant med Desferal.

Kliniske studier

Kliniske studier viser, at neria™ infusionssæt minimerer smerte ved indførelse samt reducerer risici for nåle- og stikrelaterede traumer.2,3

For fulde kliniske referencer, kontakt venligst ConvaTec Infusion Care på email info.infusion-set@unomedical.com.