Primær immundefekt              

Infusionsterapi neria™

Primary Immune Deficiency_Boy swimming.jpg

Hvad er en primær immundefekt?

Det menneskelige immunsystem beskytter kroppen mod infektioner. Immundefekter opstår ved funktionssvigt i immunsystemet elle når en del af immunsystemet ikke fungerer optimalt.

Patienter med primær immundefekt mangler immunoglobuliner (antistoffer), som er proteiner i blodet, der bekæmper infektioner og er vigtige for et velfungerende immunsystem. Patienter, der lider af en primær immundefekt, har ofte en reduceret livskvalitet, idet deres modtagelighed for infektion stiger markant. Men med lægehjælp lever mange patienter et fuldt og uafhængigt liv.


Immunoglobulin-substitutionsterapi som behandling for primær immundefekt

Immunoglobulinbehandling er en af flere effektive medicinske terapier til behandling af primær immundefekt. For at erstatte de manglende immunoglobuliner fremstilles ekstra immunoglobuliner fra blodplasmaet fra raske donorer og injiceres i patientens blod ved infusion, administreret subkutant eller intravenøst. Dette er erstatningsterapi og er nødvendig for patienten resten af livet.


Behandlingsfrekvens

Behandlingsfrekvensen afhænger af indgivelsesvejen og type lægemiddel. Patienten bruger en mekanisk eller en batteridrevet infusionspumpe til at levere en specificeret, kontinuerlig mængde immunoglobuliner over en periode - enten subkutant eller intravenøst.


Subkutan infusion af immunoglobuliner® med neria™ infusionssæt

Når subkutan infusion er den foretrukne behandlingsform, er neria™ infusionssæt et godt valg.  Patienten indsætter et infusionssæt under huden og forbinder det med infusionspumpen. neria™ infusionssæt er særligt velegnede til indgift af immunglobuliner.

neria™ infusionssæt er testet (in vitro) for sikker brug med immunoglobuliner1. Kvaliteten og designet og neria™infusionssæt gør dem til et glimrende valgt for patienter, der behandles med immunoglobuliner.

Kliniske studier

Kliniske studier viser, at neria™ infusionssæt minimerer smerte ved indførelse samt reducerer risici for nåle- og stikrelaterede traumer.2,3

For fulde kliniske referencer, kontakt venligst ConvaTec Infusion Care på email info.infusion-set@unomedical.com.