Ostomy_Family_Japan

Det første trin, der skal til for at passe din stomi er at vælge det rigtige stomisystem til netop dit særlige behov og din livsstil.

 

selecting an ostomy system flex image one piece

1-delssystem

I et 1-delssystem er posen og hudpladen en samlet enhed. Disse systemer er designet til at være diskrete, og de giver derfor enkelhed og fleksibilitet i et system med en lav profil. De fås som opklipbare og forstansede klæbende versioner.

NATURA+-Cld-Tan- Back-a

Traditionelt 2-delssystem

I et 2-delssystem er posen og hudpladen to separate dele, som gør, at du kan skifte posen uden at skulle fjerne hudpladen. I dette system er posen og hudpladen koblet sammen ved hjælp af en plastikring. Pose og hudplade klikkessammen med et hørbart klik, for ekstra sikkerhed.Du kan både høre og mærke, når systemet låses sikkert sammen.

ConvaTecs traditionelle Natura® 2-delssystem inkluderer en række tømbare og lukkede poser samt urostomiposer. Stomahesive® eller Durahesive® hudplader er udviklet med henblik på at beskytte huden rundt om stomien.

Natura® fås med ConvaTec’s innovative,modellérbare hudplader, som giver mulighed for en sikker, personlig pasform uden behov for at klippe i pladen. Vælg blandt lukkede og tømbare poser - som behovet ændrer sig.

 NATURA+- Filter-a

Esteem synergy® Adhesive Coupling Technology™ Closed-End Pouch - Product Image

2-delssystem med klæbekobling

I dette system kobles posen og hudpladen sammen ved hjælp af en klæbende ring og en "landingszone", hvorved man fjerner behovet for de stive koblingsringe af plastik, som man finder i traditionelle 2-delssystemer. Denne koblingsmekanisme af skum er mere fleksibel end de traditionelle systemer og har en lavere profil under tøjet.

Esteem synergy® systemet med Adhesive Coupling Technology™ fås med mange forskellige poseformer og størrelser. Der er tømbare og lukkede poser samt urostomiposer.Der er hudplader med både Stomahesive® og Durahesive® teknologi.

 

Esteem <em>synergy</em><sup>&reg;</sup> Adhesive Coupling Technology&trade; Mouldable Convex Durahesive<sup>&reg;</sup> Skin Barrier - Product Image

CMT_BeautyShot.jpg

CONVATEC MOLDABLE TECHNOLOGY®

Tilpasning af den modellérbare hudplade kræver hverken skabelon, måling af stomien eller tilklipning. Hullet formes med fingrene til stomiens størrelse og form. Materialets indbyggede elasticitet (Rebound Memory Technology™) gør, at hudpladen følger stomiens bevægelser, og at den lægger sig tæt om stomien. Materialet svulmer op og bidrager aktivt til en sikker tætning.

STOMAHESIVE® HUDKLÆBER

Stomahesive® er med stor succes blevet brugt som hudplade af stomiopererede i næsten fyrre år. Materialet består af naturlige stoffer, som blandt andet pektin og gelatine, og har en klæbeevne, der er både skånsom og sikker. Pektinet sørger for naturlig hudbeskyttelse ved at sænke pH-værdien på huden. Stomahesive® absorberer fugt fra huden uden at klæbeevnen forringes. Materialet er meget hudvenligt.

DURAHESIVE® HUDKLÆBER

Durahesive® er en videreudvikling af det klassiske Stomahesive® materiale. Durahesive® er udviklet specielt til ileostomier og urostomier og kan absorbere flydende udskillelser uden at forringe klæbeevnen. Hudpladen svulmer langsomt op,i takt med at den optager fugt og danner en krave omkring stomien, som dels forebygger erosion af hudpladen, og som beskytter huden omkring stomien.